تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

۱۵ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

F-22 Raptor جنگنده چند منظوره نسل پنجم

و شاهکار تکنولوژی نظامی آمریکا



 

اف22 رپتور (F-22 Raptor) ،بعنوان نسل جدید شکاری های نیروی هوایی آمریکا و برای مقابله با تهدیدهای هوایی در قرن بیست و یکم ساخته شد.

این هواپیمای جنگنده نسل پنجم ساخت 2 کمپانی بسیار بزرگ Lockheed Martin و Boeing است که از فناوری پنهانکاری و رادارگریز(Stealth) استفاده میکند.

آمریکا تنها کشوری است که دارای این هواپیما است و با تصمیم و دستور کنگره اجازه فروش آن به هیچ کشوری حتی بزرگترین و اصلی ترین همپیمانان آمریکا،یعنی انگلیس،کانادا و استرالیا و... داده نشده است.

این جنگنده به خاطر برخورداری از تکنولوژی بسیار پیشرفته ومحرمانه آمریکا به هیج وجه فروشی نیست.

برای نیروی هوایی آمریکا پس از هواپیمای جنگنده F-15 Eagle، هواپیمای دیگری ویژه آن تولید نشد و البته
F-15 Eagle  نیز به خوبی از عهده ایفای نقش یک جنگنده تاکتیکی و چابک و چالاک بر آمده بود؛تا اینکه با ورود نسل جدیدی ازهواپیماهای رادار گریز،انگار دیگر زمان هواپیمای F-15 Eagle که زمانی از آن به عنوان اوج پیشرفت یاد می شد،به سر آمده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ تیر ۹۷ ، ۲۰:۰۰
محسن حسینی


جنگنده چند منظوره(F-16 Fighting Falcon)اف16 فایتینگ فالکون




در اوائل دهه 1960 با پیشرفت موشک  های رادار نیم فعالی چون اسپارو باعث ایجاد  این تفکر در امریکا شده بود  که دیگر عصر داگ فایت به پایان رسیده و خلبان در یک درگیری  در فاصله بیش از ده کیلومتر با شلیک یک یا چند موشک  هدف را شکار میکنند و دیگر وارد یک مبارزه پیچ در پیچ نمی شوند.

ولی این تفکر یک  اشتباه بزرگ  بود زیرا تجربه ویتنام نشان داد که موشک های راداری هنوز ناقص و در اول راه هستند  و تنها روی کاغذ کارایی  بالای دارند.

از این رو زمانی که اف4 در داگ  فایت تلفات بالای داشت  امریکا برای جایگزین ان  جنگنده چالاک را در نظر گرفته بودند.

در اواخر دهه 1960 ارتش امریکا برای جایگزینی  اف4 فانتوم  دست به توسعه  طرحی پیچیده  و چالاک زده که  طی برنامه اف ایکس در نهایت اف15 از اب درامد.

در سال 1972 نیز مفهومی جدید با نام ال دبلیو اف به وجود امد که شامل  یک جنگنده ساده تر و سبک و بسیار چالاک بود .


قرار بود این طرح جدید در کنار جنگنده پیچیده اف15 در نقش جنگنده بمب افکن خدمت کند.پنج شرکت در 13 اوریل سال 1972 طرح های خود را به نیروی  هوایی ارائه  کردند که طرح دو شرکت   برای ساخت پیش نمونه انتخاب شدند . یکی طرح مدل 401 جنرال دینامیک که بعدها وای اف16 شد و دیگری طرح پی 600 که بعد ها تبدیل  به وای اف17 شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۷ ، ۱۰:۲۲
محسن حسینی


ده زیردریایی تهاجمی برتر جهان



 

زیردریایی تهاجمی یا زیردریایی شکارچی قاتل به زیردریایی‌ای گفته میشود که به صورت تخصصی برای نابودی و غرق کردن زیردریایی ها و کشتی های دشمن طراحی و ساخته میشوند.

همچنین وظیفه محافظت از کشتی ها و زیردریایی های خودی به ویژه زیردریایی های پرتاب کننده موشک های اتمی را نیز دارند.

بعضی از این زیردریایی ها توان مین ریزی، شلیک موشک های کروز و ضد کشتی نیز دارند.

ماموریت شناسایی و جاسوسی و نفوذ به آب های دشمن نیز یکی دیگر از ماموریت های این زیردریایی هاست.

همچنین میتوانند به صورت پنهانی نیروهای ویژه را به قلب دشمن انتقال دهند و در آنجا برای انجام ماموریت های ویژه پیاده کنند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ تیر ۹۷ ، ۱۱:۴۰
محسن حسینی


تولید جنگنده ایرانی، از افسانه تا واقعیت



 

در این مقاله یک گزاره خبری به عنوان نتیجه مطرح نمیشود بلکه شرایط و سناریو های مختلف بررسی می شود.

به این منظور، فرضیاتی مطرح شده و بر مبنای این فرضیات، سناریو های مختلفی برسی میشود.

هدف اصلی مقاله روش نگاه کردن به موضوع و بررسی استراتژی مناسب است.

می‌باید فرضیات، سناریوهای مختلف و روش تحلیل نقد شود و نه نتیجه گیری انجام شده (به تنهایی) چرا که اگر فرضیات و سناریو ها درست باشد به احتمال قوی نتیجه گیری تغییری نخواهد کرد.

ثانیا با توجه به شرایط سیاسی فعلی و نبود چشم انداز مثبت در مورد دسترسی به بازار آزاد خصوصا موارد مرتبط با فن آوری های نظامی، هدف مقاله بررسی امکان ساخت هواپیمای با توان کاملا داخلی است.

در ضمن استفاده از روشهای جایگزین مانند ساخت موشک یا توسعه کلاهک های هسته ای ویا تقویت نیروی زمینی و دریایی برای بالا بردن توان بازدارندگی کلی مورد بررسی این گفتار نیست.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۷ ، ۱۱:۰۷
محسن حسینی


هواپیماهای جنگنده شکار رهگیر اف15 ایگل



 

در سال 1965 نیروی هوایی امریکا خواهان  تحقیق در  مورد نسل بعدی شکاری رهگیر های مورد نیاز این نیرو بود.

در سال 1968 با در نظر گرفتن تجارب حضور فانتوم در ویتنام و عملکرد ضعیف ان در برابر میگ 21 در رزم هوایی داگ فایتر  و همچنین گذارشاتی که در مورد میگ 25 از شوروی به عنوان جدید ترین محصول دفاعی شوروی می امد  مشخص شد که فانتوم نخواهد  توانست  در برابرمیگ 25 به دلیل سقف پرواز و سرعت بالا و کارایی  بهتر موشک ار 40 و رادار ارسمیج  بر بیاید 

و از طرفی غرب با در نظر  گرفتن اینکه میگ 23 که در ان زمان در حال ازمایش بود به احتمال  قوی بسیار چالاکتر از فانتوم  است ،  از این رو نیروی هوایی نیاز به یک شکاری رهگیر جدید برای جایگزینی فانتوم شد.

پروژه جدید جنگنده اف ایکس نام داشت و  در ویژگی های ان مقابله با میگ 25 در نظر گرفته شده بود.

درسال 1968 نیروی هوایی جنگنده  میخواست  چالاک با برد زیاد برای گشت هوایی طولانی مدت سرعت بیش از 2.5 ماخ میخواست.

جنگنده جدید باید دو موتوره و تک سرنشینه باشد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۷ ، ۱۰:۴۲
محسن حسینی


  سوخو35 جنگنده چند منظوره



 

سوخوی27 نشان داد یک پلتفورم عالی است.

آنقدر بزرگ بود که سوخت کافی را حمل کند و یا آنقدر جایگاه جنگ افزاری داشت که بتوان در هر نقشی بازی کند.

شاید از این رو بود که نسخه چند منظوره سوخو30 و یا تهاجمی سوخو34 ساخته شد.

در دهه 1980 شوروی به دنبال یک جنگنده نسل چهار و  نیم بود و البته مشخص است هیچ پلتفرمی بهتر از سوخو27 وجود نداشت تا روی ان کار کند.

سوخو27 همانن اف15 ایگل در امریکا بود که به دلیل بزرگی و سوخت بالا  حتی در نقش تهاجمی استفاده شده

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۱:۳۴
محسن حسینی


آشنایی با هلیکوپتر تهاجمی سوپر کبرا AH-1W



 

هلیکوپتر تهاجمی سوپر کبرا AH-1W توسط کمپانی بل و به سفارش سپاه تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده دریایی (USMC) توسعه داده شد. این بالگرد نسخه ارتقا یافته و توسعه یافته از AH-1T است و به نوعی یک ارتقا بر روی AH-1 کبری می باشد.

در واقع نیروی دریایی امریکا در اواخر دهه 1960 با در نظر گرفتن تجربه خوب کبرا در ویتنام در خدمت نیروی زمینی امریکا دست به سفارش نسخه دریایی این بالگرد با نام سی کبرا زد(که در ایران نیز در زمان پهلوی دوم وارد ایران شد).
در ادامه با ارتفا سی کبرا های سپاه تفنگدارن دریایی نسخه تی ساخته شد.
نسخه تی دارای موشک تاو بود و از دو موتور استفاده میکرد. نسخه سی کبرا ارتش امریکا فاقد موشک تاو بود (برخی نسخه های تحویلی  به ایران تاو داشتند).
در  میانه دهه1980 زمانی که نیروی زمینی امریکا اپاچی را به عنوان بالگرد تهاجمی خود جایگزین کبرا کرد مدتی تفنگدارن دریایی نیز به بررسی اپاچی پرداختند ولی بعد از مدتی تفنگدارن دریایی به سراغ طرح ارتقا AH-1T به نسخه جدید با نام AH-1W سوپر کبرا رفتند. این ارتقا شامل ارتقا تعدادی از کبرا های قدیمی به نسخه جدید یا سوپر کبرا و ساخت تعداد نو ساز بود

بالگرد Super Cobra توسط USMC در سال 1986 سفارش داده شد و هنوز هم در خدمت است.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۷ ، ۱۸:۵۵
محسن حسینی


SU 57 (سوخوی 57)جنگنده چند منظوره نسل پنجم ساخت روسیه



در اواخر دهه 1980 شوروی نیاز خود را طی برنامه ای  با نام  i-90  را به یک جنگنده  برای جایگزینی جنگنده های نسل چهارمی چون میگ29 و سوخوی27 در دهه 90 میلادی اعلام کرد .
در نهایت برنامه در قالب پروژه MFI منجر به پیروزی کمپانی میگ با برنامه جنگنده میگ1.42 شد .
 همزمان با ان کمپانی سوخو نیز طی برنامه  اس -37 که بعدها  منجر  به ساخت جت سوخوی 47 شد روی برنامه نسل پنجم شوروی کار می کرد.

ولی بعد از فروپاشی شوروی و کاهش شدید بودجه دفاعی روسیه هر دو طرح به کما رفتند.
برنامه میگ1.42 بعد از سالها تاخیر سرانجام  در سال 2000 میلادی اولین پرواز خود  را انجام داد یعنی 9 سال بعد از تاریخی که برای اولین پرواز پیش بینی شده بود و سوخوی47 نیز در سال 1997  پرواز کرد. هر دو طرح انقدر درگیری  بودجه و تحقیقات  شدند که در نهایت  بستری برای ازمایش شدند تا یک جت عملیاتی

در سال 2002 در نهایت  وزارت دفاع روسیه  برنامه جت جنگی پاکفا (PAK-FA)متعلق به کمپانی سوخو را به عنوان برنامه جت جنگی نسل پنجم روسیه معرفی کرد.

در سال 2004  دولت روسیه بودجه ویژه ای برای این طرح تصویب  کرد و در سال 2007 مدیر عامل سوخو اعلام کرد طرح جدید در سال 2009 به پرواز در امده و در سال 2015 وارد خدمت خواهد شد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۷ ، ۱۰:۴۵
محسن حسینی


F/A-18E AND F/a-18e super hornet سوپر هورنت


در اواخر  دهه 1980 نیروی دریایی امریکا تعداد زیادی جنگنده قدیمی  داشت  که دیگر  با شرایط  جدید میدان جنگ و از جمله سامانه های پدافندی جدید شوروی  جور در نمی امدند و عمر خدمتی  انها نیز به پایان رسیده بود که باید جایگزین می شدند ولی با چه جنگنده ای .


هواپیما های چون ای 6 و ای7 دو جنگنده تهاجمی دوربرد و بسیار خوب مسلح شده از دهه 1960 در خدمت بودند و به پایان عمر خود رسیده بودند .

نیروی دریایی دارای دو نوع هواپیما جدید بود یکی اف14 تامکت نسخه دی که در حال  توسعه بود و می توانست  جایگزین نسخه های قدیمی باشد  (نسخه های قدیمی  به این مدل   ارتقا یابند  ) ودیگری مدل جدید اف/ ای 18 سی و دی هورنت .

مشکل این بود که هیچ کدام جایگزین مناسبی  برای ای6 و ای7 نبودند که توان حمل تسلیحات  زیاد در برد زیاد داشتند.

اف14 دی یک شکاری بود و هورنت نیز مشکلاتی  در زمینه برد و میزان سلاح قابل حمل داشت .

پروژه با نام ای 12 به عنوان یک جنگنده  بال دلتا بسیار پیچیده  نیز در اوائل دهه 1990 لغو شد تا نیروی دریایی در استانه  خروج از خدمت ای 6 و ای 7 بدون جایگزین مناسب برای  انها باشد.

در این میان با پایان جنگ  سرد طرح تولید تعداد  زیادی اف14 دی تامکت نیز لغو  شد تا ارتش امریکا حتی برای اف14 طی دهه بعدی نیز جایگزینی  نداشته  باشد.

تنها طرح واقعی طرح  یک جنگنده چند منظوره نسل پنجم بود که در ان زمان در دست مطالعه اولیه بود (که بعدها اف35 شد)که ان نیز تا سال 2010 در خدمت به صورت عملیاتی قرار نمی گرفت (که این  تاریخ به سال 2017 مکول شد)از این رو تنها طرح موجود که باقی می ماند  طراحی با نام هورنت 2 بود که در اواخر دهه 1980 بر روی کاغذ وجود داشت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ تیر ۹۷ ، ۱۲:۵۷
محسن حسینی


(J-20) جنگنده نسل پنجمی ساخت چین



جی20 اولین جنگنده نسل پنچ ساخت چین است و اولین جنگنده ای که به ادعای چینیها دارای فناوری پنهانکار ولی چیزی که مشخص است این است که این برنامه در روزهای نخست بر اساس برنامه جنگنده جی- ایکس پاییه گذاری شده است

طراحی جنگنده جدید که قرار بود یک جنگنده بزرگ چند منظوره  والبته در ان دوران  نسل چهارم باشد در اواخر دهه 1980 اغاز شد. تا مدتی این پرنده در قالب طرح جی ایکس و بعد جی ایکس ایکس دنبال میشد ولی در نهایت جی 20   نامیده شد(J-20). از سال 2006 میلادی غرب به خوبی می دانست  که چین به دنبال یک نسل پنج هستند و حتی تصاویری خیالی از ان منتشر شده بود ولی انها حتی به پرواز در اوردن ان را تا سال 2015 بعید می دانستند

چین از میانه دهه 1990 سرعت خود را بر روی پروژه ایکس ایکس افزایش داد و حتی کمک های از روسها گرفت. چین در هنگامی که در دهه 1990 روسیه درگیر مشکلات مالی فراوان بود و پروژه میگ1.42 را به سختی پیش می برد این طرح روسی را از نزدیک دنبال میکرد و کمک های فنی بسیاری از میگ گرفت و از این رو شباهت جی20 به طرح ناکام میگ1.42 روسی چندان نیز عجیب نیست
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ تیر ۹۷ ، ۱۱:۰۹
محسن حسینی