تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

تنکنولوژی های نوین جنگ و جنگ افزار

جنگنده اف-15 2040سی

شنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۱ ق.ظ


جنگنده اف-15 2040سی



 
اف15 ایگل بدون شک یکی از موفقترین جنگنده های تاریخ است.
شهرت آن بیشتر به دلیل بیش از 104 پیروزی هوایی بدون اینکه تلفات هوایی دست کم در رزم هوایی داشته باشد میباشد .
کمپانی مکدال داگلاس سازنده این هواپیما در دهه 1970 ان را به عنوان یک جنگنده برتری هوایی ساخت ولی بعد از یک دهه در دهه 1980 ان را در نقش یک جنگنده تهاجمی با نام استراک ایگل معرفی کرد که بسیار هم از ان استقبال شد .
استراک ایگل در مدلهای مختلف برای چندین  کشور  ساخته شد حتی همکنون نیز نسخه تهاجمی در قالب   اف15 SA برای عربستان تولید می شود.
برد بالا و توان حمل سلاح ان را جلودار تمامی جنگنده های چند منظوره جهان کرده به شکلی که هیچ جنگنده چند منظوره ای در جهان به اندازه ان توان حمل سلاح و برد ندارد.

از جمله ویژگی ها استراک ایگل های که طی یک دهه گذشته برای کشورهای چون عربستان و سنگاپور  ساخته شده دارا  بود اریه فازی  فعال و  سامانه های الکترونیک پیشرفته  تر است که انها را حتی از استراک ایگل های موجود در خدمت  امریکا نیز پیشرفته تر کرده است

بوئینک در دهه  گذشته با ارائه  طرح سایلنت ایگل تلاش کرد در بازار باقی بماند(بوئینگ در دهه 1990 مکدانل داگلاس سازنده اف15 را خرید).
سایلنت  ایگل تلاشی  برای کاهش سطح مقطعی اف15 و رساندن ان به سطح  یک نسل 5 بود.
در این تلاش  بدنه از مواد جدید  و کامپوزیت  ساخته شد و دو دم V  شکل  روی ان بری کاهش  سطح مقطعی سوار شده است  و البته و مجهز به جایگاه تسلیحاتی  داخلی شد.
با وجود اینکه با چند کشور پیشنهاد شد ولی اکثرا ترجیه دادند اف35را بخرند

از این رو به نظر می اید  در نهایت باز بوئینگ با طرح جدید با نام اف15 2040 سی برگشته است.برنامه  اف15 2040سی  که گهگاه اف15 ان جی نیز نامیده می شود  برنامه جدید نیست عملا حتی به ده سال پیش نیز برنامه ان بر میگردد.
در واقع  بوئینگ به نیروی هوایی پیشنهاد  داد تا اف15 شکاری خود را طی ارتقا به رادار و تسلیحات جدید ارتقاء دهد ولی این  بار بوئینگ این نسخه را به عنوان یک ابشن جدید وارد بازار کرده است اگرچه همچنان پیشنهاد اصلی  به نیروی هوایی امریکا است  تا بتواند اف15 های خود تا سال2040 در خدمت نگهدارد.
دلیل این مسئله این است  که نیروی هوای تنها 187 فروند اف22 به  خدمت گرفت که جایگزین حدود 500 اف15 باید بشود از این رو برای جبران تعداد کمتر اف22 نیروی هوایی بیاد فعلا اف15 خود را در خدمت نگهدار

اف15 2040 را میتوان  یک ارتقاء  هم برای نسخه شکاری  ایگل یعنی نسخه های چون نسخه سی و دی که همچنان در خدمت هستند در نظر گرفت و هم اف15 ایی استراک ایگل یعنی نسخه تهاجمی …ولی این نسخه چه تغیراتی کرده است

 ایگل  2040  بیش از ۲۴ موشک هوا به هوا حمل خواهد کرد که ۳ برابر بیشتر از بسیاری دیگر از جت های جنگنده فعال در آسمانها بوده و نیروی هوایی ایالات متحده نیز در حال بررسی این گزینه است

 جنگنده اف ۲۲ رپتور که جایگزین اف ۱۵ در نیروی هوایی ایالات متحده شده است می تواند ۴ فروند موشک Sidewinder و ۶ فروند موشک AMRAAM حمل کند
 و جنگنده پنهانکار اف ۳۵ نیز توان حمل ۴ فروند موشک AMRAAM را داراست.
جنگنده اف ۱۵ از نوع پنهانکار نیست زیرا در آن دوران هنوز مولفه پنهانکاری مد نظر نبود و تنها برتری آن در قدرت قابل توجه اش نهفته بود.

در حالی که جنگنده های پنهانکار برای پایین نگه داشتن شانس شناسایی شان توسط رادارهای دشمن، سلاح هایشان را در محفظه هایی در داخل شکم یا زیر بال های خود نگه می دارند، اف ۱۵ غیرپنهانکار می تواند هرچند سلاح که بتواند را زیر بال های خود داشته باشد.

در سال ۲۰۱۷، کمپانی بوئینگ با معرفی جنگنده Eagle 2040C تعداد موشک های AMRAAM قابل نصب روی آن را به ۱۶ فروند افزایش داد(نسبت به نسخه ای فعلی).

این جنگنده مانند یک خشاب پرنده عمل می کرد؛ بدین معنا که می تواند با هواپیماهای پنهانکاری مانند اف ۲۲ و اف ۳۵ پرواز کند.


این جنگنده اطلاعات مربوط به هدفگیری را از دیگر جنگنده های پنهانکار همراه خود که از دید دشمن پنهان بودند دریافت کرده و به عبارت ساده، اهدافی که توسط شریک پنهانش شناسایی شده بود را هدف قرار می داد.

در سال ۲۰۱۸، بوئینگ تعداد موشک های هوا به هوای اف ۱۵ را به بیش از ۲۴ فروند افزایش داد و معلوم نیست که این کمپانی چگونه توانسته دست به چنین کاری بزند و این حجم از سلاح را روی جنگنده ای اینچنینی جای دهد.

البته یک سناریو  وجود دارد  که کاملا عقلانی است دست کم بر اساس  تصاویری گرافیکی  و یک پیش نمونه  که نشان داده شد.

در این تصاویر  اف15 دارای چهار جایگاه زیر بدنه است(کنار ورودی هوا ) که هر یک دارای دو موشک است و در مجموع هشت  موشک(همکنون نیز اف15 در کنار بدنه تا چهار موشک حمل میکند ).
در زیر بال دو جایگاه میتواند حمل کند. حمل دو جایگاه زیر هر بال برای اف15 معمول نیست معمول یک جایگاه  زیر هر بال حمل میکند ولی برای نمونه اف15 اس ای عربستان دو جایگاه دارد.
در جایگاه نزدیک  بال میتواند تا چهار موشک حمل کند  که در مجموع دو بال می شود 8 موشک(در اف15 اس ای نیز مشابه است) تا کنون شد 16 موشک ولی اگر جایگاه دوم زیر بال نیز  مجهز به 4 موشک شود در مجموع 8 موشک  به عدد 24 می رسیم   از این رو این کار ممکن است ..
همکنون نیز نمونه به نمایش گذاشته شده تا 16 موشک را میتوند حمل کنند در واقع 24 موشک می شود 16 موشک زیر بال و 8 موشک کنار بدنه.

البته این پرنده یک جنگنده چند منظوره خواهد بود و موشکهای چون موشک کروز اسلم،هارپون، هارم، ای جی ام 158  و انواع بمب های هدایت لیزری و ماهواره ای را حمل خواهد کرد در واقع همان تسلیحاتی که روی استراک ایگل نصب است


حمل چهار موشک زیر جایگاه زیر بال و دو موشک زیر هرجایگاه زیر بدنه
اف15 اس ای عربستانی نیز تا چهار موشک زیر یکی جایگاه حمل بال ،حمل کند اف15 عربستانی تا 12 موشک حمل میکند ولی میتواند به 16 موشک هم برسد زیرا نزدیک ترین جایگاه به بدنه تا چهار موشک حمل میکند مانند تصویر بالا

 
در بسته ارتقایی بوئینگ علاوه بر ارتقا در سیستم سلاح اف -۱۵ در بخش الکترونیک و رادار نیز ارتقا یافته و به رادار آرایه فازی مجهز میشود.
کابین مشابه کابین تحویلی به عربستان است که شبیه کابین اف35 دارای  یک صفحه یک تکه لمسی است که قابل تفکیک است و اطلاعات پرواز را نشان  میدهد ولی گزینه بوئینگ برای  رادار، رادار APG-63V3 است.
 
این رادار اریه فازی فعال روی اف15 سنگاپوری و عربستانی  نصب شده و از گزینه ارتقا استراک ایگل های  خود ارتش امریکا است.
رادار ای پی جی63 وی3 در واقع ترکیب از  نرم افزار های راداری  ای پی جی63 وی2 و سخت افزار رادار سوپر هورنت ساخته شده .
ای پی جی63 وی2 روی تعداد از  اف15 شکاری ارتش امریکا طی ارتقا نصب شد.
رادار ای پی جی63 وی3 همان طور که گفته شد روی استراک ایگل های سنگاپوری و عربستانی نیز نصب شده دارای 1500 ماژولار است و گفته شده برد ان بر ضد یک هدف  یک متر مربعی را از 185 کیلومتر کشف کند و بیشترین برد ان به 400 کیلومتر نیز میرسد.
رادار توان رهگیری 24 هدف و درگیر با شش تا هشت هدف را دارد  و میتواند دست به نقشه برداری سه بعدی با دقت کمتر از سه متر بزند .
همچنین گفته شده این نسخه  باز به تبعیت اف15 سنگاپور و عربستان  توان حمل سامانه دید حرارتی و ناوبری چشم شاهین را به شکل ثابت زیر  ورودی هوا دارد
البته به نظر می رسد که بوئینگ برای فروختن اف ۱۵ های جدید خود به نیروی هوایی ایالات متحده با مشکلاتی مواجه شود هزینه تولید جنگنده اف ۳۵ برای اولین بار به زیر ۹۰ میلیون دلار برای هر فروند رسیده، در نهایت در ۸۵ میلیون دلار تثبیت خواهد شد.

APG-63V3
در ارتقای جدید توان حمل سلاح سلطان   افزایش چشمگیری داشته و از نظر رادار و الکترونیک نیز توانایی جنگنده ارتقا میابد

بدین ترتیب جدیدترین و مدرن ترین جنگنده نیروی هوایی ایالات متحده از لحاظ قیمت نیز مقرون به صرفه شده و می تواند با طراحی های روزآمد شده ای مانند اف ۱۵ ایگل و F/A-18E/F Super Hornet رقابت داشته باشد.

 نیروی هوایی ایالات متحده قرار است که تنها جنگنده های پنهانکار را خریداری نماید اما تنها جنگنده در حال تولید با این مشخصات اف ۳۵ است که می تواند تنها ۴ فروند موشک حمل کند و حالت موسوم به «هیولا»ی (Beast Mode) آن نیز تا جایی که پنهانکار نبودن ضروری نباشد می تواند تعداد موشک های خود را به ۱۶ فروند افزایش دهد که در مقایسه با بیش از ۲۴ فروند اف ۱۵ ایگل تعداد بسیار کمتری است.

بدین ترتیب بوئینگ امیدوار است که نیروی هوایی ایالات متحده این جنگنده را به دلیل تعداد قابل توجه موشکی که می تواند حمل کند خریداری نماید. البته بدون شک بوئینگ نگاهی هم به مشتریان فعلی اف15 مانند عربستان و اسرائیل و یا کره و سنگاپور دارد

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۷/۱۴
محسن حسینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی